Smaken av svensk sommar

Bär, citronkräm och maräng - en oslagbar kombination. Receptet kräver en digitaltermometer. Har du inte en, så är det dags att skaffa en!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g blandade sommarbär
  • Citronkräm:
  • 6 st äggulor
  • 3 dl socker
  • 2 citroner, skal och saft
  • 200 g smör
  • 1 dl grädde
  • Maräng:
  • 2 ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk socker
  • Tarteskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ msk vatten
  • Salt
  • Socker
  • Citronmeliss, strimlad

Gör så här

  1. Skölj och rensa bären.
  2. Citronkräm:
  3. Lägg allt i en kastrull och sjud under konstant omrörning tills citronkrämen tjocknar. Låt svalna.
  4. Maräng:
  5. Koka socker och vatten till 124 grader.
  6. Vispa äggvitor och socker fluffigt. Slå den kokta sockerlagen över den vispade äggvitan i en tunn stråle.
  7. Vispa tills marängsmeten svalnar.
  8. Klicka upp på plåt, grilla i ugn på 225 grader under grillelement tills marängerna får färg.
  9. Tarteskal:
  10. Kör mjöl, smör och vatten till en deg i matberedare. Tillsätt salt och socker.,Kavla ut och täck små formar.
  11. Nagga med gaffel och täck eventuellt kanterna med folie.
  12. Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter.
  13. Spritsa citronkräm i tarteskalen.
  14. Fyll på med bär, toppa med maräng och garnera med citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…