Smakrik köttfärslimpa med rotfrukter

Allt i-ett-gratäng. Köttfärslimpa smaksatt med senap tillsammans med rotfrukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Köttfärslimpa:
  • 600 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm vitpeppar
  • Förslag på rotfrukter:
  • Morot
  • Palsternacka
  • Potatis
  • Kålrot
  • Rödlök
  • Lite olivolja
  • Ca 2 msk smör
  • Salt

Gör så här

  1. Ugn 220°
  2. Låt ströbrödet svälla med mjölken i 10 minuter.
  3. Rör ner senap, vitlök, tomatpuré, ägg, salt och vitpeppar.
  4. Tillsätt nötfärsen och blanda till en jämn smet.
  5. Forma smeten till en limpa på en bakplåtspapperklädd plåt eller långpanna.
  6. Välj rotfrukter efter smak. skala och skär i stavar och lägg på så mycket som får plats runtom körrfärslimpan.
  7. Ringla lite olivolja över rotfrukterna och lägg dessutom på några klickar smör.
  8. Strö över lite salt.
  9. Baka i ugn i ca 1 timme.
  10. Vänd rotfrukterna lite då och då.
  11. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr