Smala tekakor med havregryn

Jättegoda, smakar mums med smör och ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mellanmjölk
  • 2½ dl havregryn
  • 100 g flytande margarin
  • ½ dl socker eller sirap
  • ½ tsk salt
  • 50 g jäst
  • Ca10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Smula ner jästen och häll på övriga ingredienser. Blanda samman till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter.
  3. Grädda i 225 grader 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…