Kyckling med paprika sås och ris
Jag köpte färdig grillad kyckling som jag la ner i såsen strax innan jag serverade.
Jag tog mitt recept på Spröda Smålandskringlor och “julade” till det lite. Jag valde saffran, apelsin och kanel som smaksättare, och sist så ringlade jag över en smält choklad (jag valde en 70 % choklad + grädde) Andra smak förslag är rivet skal från en eller två lime + lite av saften och ringla över lite smält vit choklad. En annan smaksättare kan vara lite ny stött kardemumma. Eller ta dom smaker du föredrar. :) En sak som är A och O är att grädden är sur, ju surare desto bättre det är det som ger sprödheten i kringlorna. Med andra ord, släng inte gammal grädde, utan baka kringlor på den!!! Tag gärna fram din grädde dagen innan och låt stå i rumstemperatur och skruva av locket. Har du ingen utgången grädde, så ställ fram den två dagar innan baket istället! Det är helt ok att skippa chokladen om du inte vill ha det jobbet dom blir goda ändå,
Jag köpte färdig grillad kyckling som jag la ner i såsen strax innan jag serverade.
Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…
Cayennepeppar är starkt så ta lite i taget.
För dig som älskar pannkaka men inte använder mjöl
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
En längtan till Turkisk mat