Smarriga munkar

Dessa munkar smakar lite som kringlor. Som ni ser på min profil är jag inte så gammal och får inte använda en fritös själv... Så vilken tur att dessa bakas i ugn!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 1,2 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 4.7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker, vaniljen och smöret i en skål. Blanda tills allt blir slätt.
  2. Häll i mjölken och vispa igen.
  3. Blanda i bakpulvret och vispa.
  4. Sikta sedan i mjölet.
  5. Smeten ska inte vara lös men inte häller som en deg.
  6. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet i ung 40 min.
  7. Degen ska nu vara fast.
  8. Knåda ut degen på mjölat bord. Kavla eller tryck ut degen på bordet och gör ringar med hål i.
  9. Själv använde jag ett glas för den stora ringen och en kork till hålet i mitten.
  10. Men man kan använda vad som helst.
  11. Lägg munkarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 min i 200 grader.
  12. Man kan också fritera dom. Det väljer man själv.
  13. Doppa munkarna i kristyr eller något annat gott.
  14. Tips. När mjölet ska i kan man börja blanda med vispen men sedan byta till en slev.

Kommentarer

Jaa. dom blen ganska torra. Jag själv tycker faktiskt att dom smakar lite som kringlor.
Väldigt torra tycker jag

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…