Smarrigt bröd

Ett användbart brödrecept. Har gjort både franskbröd, bullar och korgbröd av detta recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • Vallmofrön

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke, häll över vattnet, låt jästen lösas upp. Häll i övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  2. Arbeta ut 2 bröd. Låt jäsa på plåt i 30 minuter.
  3. Pensla med vatten och strö över vallmofrön (frivilligt), går även att pudra över lite mjöl om man inte tycker om vallmofrön.
  4. Obs! Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.

Kommentarer

Hittade detta recept för ett tag sedan och det är hur gott och lättbakat som helst. Jag använde Manitoba vetemjöl och det blev mycket fluffigt. Nu bakar jag det en gång i veckan.
detta blir morgondagens fukostbröd :) bara att tro o hoppas att pappa mamma o alla syskon ska gilla det :) men det tror jag att de kommer att göra för det ser as gott ut :)
Gjorde brödet ikväll å super gott blev de, gick snabbt att göra..:)..mums..tog vetemjöl special istället..blev kanon..tack för ett bra recept..de kommer jag göra fler gånger..
Ett gott lättbakat bröd om uppskattades av alla i familjen
Ett enkelt och gott bröd som passar till det mesta!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…