Smaskig banankaka

En vädligt god och fluffig banankaka som får extra saftighet av filmjölken! Servera med hallonsåsen som finns bland mina recept!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g Margarin
  • 1 dl Hasselnötskärnor; eller -sötmandel
  • 2 Bananer
  • 2 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1 dl Filmjölk
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form (ca 1,5 liter). Smält fett och låt det svalna något. Hacka nötterna eller mandeln. Skala och mosa bananerna med en gaffel.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör först ner fettet och filen, sedan mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist ner nötterna och bananerna.
  3. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i 200° i 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Servera kakan med hallonsås och pudra över lite florsocker.

Kommentarer

Hur god som helst.
Saftig och god, pga nötallergi så bytte jag ut nötter mot kardemummakärnor med gott resultat, den behövde lite mer än 60 minuter i min ugn.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…