Smaskigt filbröd

Det här brödet är numera det vanligaste och mest omtyckta brödet hemma hos oss. Jättegott och enkelt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • ev. 1 dl russin
  • ev. någon grovt riven morot
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk brödkryddor
  • 2 dl vetekli
  • 10-12 dl rågsikt eller grahamsmjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°C. Blanda bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, ev. russin, ev. morot, havregryn och brödkryddor och blanda. Tillsätt vetekli och rågsikt eller grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Degen blir kladdig.
  2. Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform och fördela den så jämt du kan med en slev eller liknande.
  3. Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175°C. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  4. Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan).
  5. (Laktosfri: använd laktosfri fil.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…