Smördegsbakelse med färska bär

Jordgubbskesellan kan bytas ut mot kesella vanilj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st smördegsplattor ca 9x17cm
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 burk kesella jordgubb/lime
  • 250 g jordgubbar, färska
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk lime, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera smördegsplattorna, lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Lyft eller skär av överdelen när smördegen kallnat.
  4. Fyll med kesella och bär.
  5. Pudra över florsocker och rivet limeskal strax före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…