Smoothiepaj med tranbär och apelsin.

Den här pajen är ett underbart sätt att få i sig sin dagliga dos c - vitamin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smuldeg:
  • 170 g digestivekex
  • 70 g osaltat smör
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 ½ tsk gelatinpulver
  • 3/4 dl tranbärsjuice
  • 6 medelstora, klyftade apelsiner
  • 4 3/4 dl naturell yoghurt
  • Färsk mynta till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform, diameter 23 cm. Grädda i 15 minuter. Låt svalna helt på galler.
  2. Häll tranbärsjuicen i en liten kastrull och strö gelatinet över. Låt svälla I 5 minuter. Sjud gelatin och juice under vispning på medelvärme i 3 - 4 minuter, tills gelatinet smält och såsen börjar tjockna. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna helt.
  3. Mixa gelatinsmeten, apelsinskivor och yoghurt till en slät massa. Häll fyllningen i det avsvalnade skalet. Svep in pajen i plastfolie och frys den i 4 timmar, eller tills den har stelnat. Garnera med färsk mynta.

Kommentarer

måste man äta pajen kall elelr?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…