Smulans brödpinnar

Farligt goda pinnar om man älskar bröd. Jättegoda att dippa i färskost, har blivit efterfrågade hos mig sen jag bjöd på dem vid ett kalas som förrätt tillsammans med flera olika färskostar och grönsaksstavar. Lite tråkig bild men den enda jag har just nu.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 15 g jäst
  • 600 g vetemjöl
  • 150 g rågmjöl
  • 30 g smör, rumstemepererat
  • Ca 2 msk honung, gärna flytande med akaciasmak
  • Ca 20 g salt
  • Exempel på topping:
  • Vita sesamfrön, flingsalt, vallmofrön, ost, örtkryddor, gryn t ex havregryn, rågmjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda allt utom saltet. Arbeta i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 5 min.
  3. Låt degen vila i 30 minuter.
  4. Dela degen i 3 delar. Rulla varje del i ca 50 cm rullar. Skär varje rulle i ca 20 bitar. Rulla varje bit till en pinne. Pensla med vatten och strö på toppingen.
  5. Lägg på plåt med bakpapper, ca 3 cm mellan varje pinne. Jäs i ca 45 min i rumstemperatur.
  6. Grädda pinnarna i ca 10-12 min, tills de har fin gyllenbrun färg. Låt dem torka efter i rumstemperatur under bakduk. Förvara pinnarna torrt och mörkt.

Kommentarer

Tack:) Vad kul att de blev uppskattade.
Bakade de här till en grillfest, och de var väldigt uppskattade! Klar 5:a för mig!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…