Smulans knäckiga päron- och mandelpaj

En ganska enkel paj, en slags smulpaj. Kan göras med andra frukter också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 päron
  • 25 g smör
  • 3 msk råsocker
  • Täcket:
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk vanillinsocker
  • Ca ½ dl flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och tärna päronen. Smält smöret i en stekpanna och i med sockret. När sockret smält så i med päronen och låt koka tills de är mjuka.
  3. Rör rumstempererat smör med socker och vänd ner mjöl, vanillinsocker och havregryn. Rör så det blir en smulig massa. Lägg päronen i en pajform och smula över smuldegen. Strö ut den flagade mandel och in i ugnen.
  4. Låt den bli gyllenbrun ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept