Smulig äppelpaj med smak av kardemumma och kanel

Om man, som jag, inte är ett stort fan av pajdeg kan den här smuliga varianten på äppelpaj kanske vara ett alternativ?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4-5 äpplen av valfri sort
  • 3 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra en normalstor pajform, gärna en med lite höga kanter.
  3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i centimetertjocka klyftor. Blanda klyftorna väl med socker och kanel och fördela dem sedan jämnt i pajformen.
  4. Blanda vetemjöl, socker och kardemumma noga. Tillsätt smöret i små bitar och nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.
  5. Fördela smuldegen jämnt över äppelklyftorna.
  6. Grädda i ca 30 minuter.
  7. Håll koll på pajen. Om den blir mörk innan tillagningstiden är färdig är det bara att lägga en bit folie eller bakplåtspapper över den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr