Smulpaj med äppelkompott i glas

Jätteenkel men smarrig och elegant smulpaj i glas med vaniljgrädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smuldeg:
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 5 msk smör
  • 2 msk sirap
  • Vaniljgrädde:
  • 2 ½ dl grädde
  • 150 g Kesella Vanilj
  • Äppelkompott:
  • 4 äpplen
  • 0,75 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen.
  2. Smula degen i en långpanna och baka i ugn på 175 gr i ca 8 min. Rör runt så att smulorna bakas jämt gyllenbruna.
  3. Vispa grädden och vänd ner Kesella.
  4. Gör egen kompott av önskad frukt (t ex äppelkompott).
  5. Bottna glasen med fruktkompott, strö över smuldeg.
  6. Toppa med vaniljgrädde och lite smulor. Garnera med några bär.
  7. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med råsocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Kommentarer

Ser verkligen god och trevlig ut, får bli desseren till kvällens kräftskiva// Illil
Den var kul att göra - och god! Extra fint blir det i glas med fot. Den blev en bra avslutning på min bjudning. Tack!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…