Smulpaj med rabarberkompott

Råsocker, ingefära, kanel och äppeljuice gör den här pajen extra god. Servera den helst varm, med lite glass eller grädde till - då smakar den helt enkelt himmelskt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g späd rabarber
  • ½ dl äppeljuice
  • 1 nypa mald ingefära
  • 1 dl råsocker, ca
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • ½ - 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i 2 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull, häll på äpplejuicen och koka upp. Rör ner ingefäran och hälften av råsockret.
  2. Lägg locket på kastrullen och låt rabarbern sjuda 5 minuter. Häll rabarberkompotten i en ugnsfast form.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med vaniljsocker, kanel och resten av råsockret. Dela smöret i bitar och blanda ner dem i mjölet.
  4. Tillsätt ½ dl crème fraiche och arbeta ihop den med smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt ev mer crème fraiche tills det blir en fin smuldeg.
  5. Strö ut smuldegen över rabarberkompotten, sätt in formen i ugnen och grädda 25 minuter. Ta ut pajen och servera den varm, gärna med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr