Smultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkaka

En len mousse med en mjuk "kola" smak blir som ett mallanting av mousse och pannacotta. Pssar även mycket bra till färska hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 379 g
  • 4 skivor sockerkaka
  • 4 dl smultron
  • Smultrongelé:
  • 2 dl smultron
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl utspädd jordgubbssaft

Gör så här

  1. Gelé:
  2. Snoppa smultronen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén svalna.
  3. Fördela smultronen i 8 glas och häll på gelén.
  4. Låt stelna i kylen.
  5. Mousse:
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  7. Vispa grädde och kondenserad mjölk i separata skålar.
  8. Lyft upp gelatinbladen och smält dem med lite av den kondenserade mjölken i en kastrull.
  9. Rör ner gelatinet i äggsmeten.
  10. Vänd i kondenserad mjölk och grädde.
  11. Skär sockerkakan i tärningar. Varva mousse, sockerkakstärningar och smultron i glasen och ställ kallt ca 1 timme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…