Smultronparfait

Ja, vad säger man.. Helt magisk parfait.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl smultron
  • 1/4 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Maränger

Gör så här

  1. Tina bären om de inte är färska, och koka upp den tillsammans med strösockret. Ställ åt sidan för att kallna. Vispa ägglorna och florsockret tills det blir tjockt och pösigt som en kräm. Blanda i de kalla bären, njut av skådespelet när bärfärgerna förenar sig med äggulorna. Vispa grädden hårt och blanda ner i ägg- och bärkrämen.
  2. Häll parfaitkrämen i en sockerkaksform eller liknande och frys den – i receptet står över natten. Men du kan ändå hinna få en fin parfait om den får stå i ca 6 timmar.
  3. Ta fram den ca 20 minuter före servering för att den ska hinna tina en smula och lossna från formen. Stjälp upp den på ett plant fat, slå eventuellt sås runt om. Granera med några maränger. Enkelt och superläckert!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…