Snabb korvgratäng med sting

Små portionsgratänger är trevligt, annars får det bli en stor form som vanligt Fotot är taget innan jag hade på ost och gratinerade

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g valfri pasta, gärna penne eller spiraler
  • 5 kryddstarka korvar t ex chorizo
  • 1purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2+1 msk smör eller margarin
  • 500 g valfria wokgrönsaker
  • 200 g färskost paprika och chili
  • 1½ förpackning á 390 g krossade tomater
  • 2 dl riven lagrad ost
  • lite kryddgrönt t ex persilja till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan enligt anvisning, häll ur vattnet och låt rinna av. Skiva korvarna, ansa och strimla purjon samt skala och hacka vitlöken.
  3. Fräs löksorterna i 2 msk smör tills de blir blanka och mjuka och ta av från plattan sen.
  4. Stek sen korven i resterande smör, tillsätt grönsakerna och låt allt bli varmt. Blanda korv, pasta, lök och grönsaker i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar. Vispa samman färskost och krossade tomater och häll det i formen. Peta med en gaffel så det rinner ner. Strö över riven ost och ställ in det i ugnen, strax under mitten i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Garnera med något kryddgrönt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept