Snabb plommonpaj

När trädgården dignar av plommon - här är ett enkelt och snabbt recept att använda plommonen till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 175 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • Plommon
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Smält smöret, rör ihop det med de andra ingredienserna och tryck ut i normalstor, rund pajform.
  2. Dela plommonen på mitten och avlägsna kärnan. Lägg plommonen med den rundade sidan (den med skalet kvar) uppåt på hela pajdegen. De ska ligga så tätt det går. Sikta över sockret blandat med potatismjölet (för att det inte ska bli för "blött") och ställ in i ugnen.
  3. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
  4. Serveras ljummen med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…