Snabba björnbärspajen

God paj där björnbären omsluts av en vaniljkräm. Jag kombinerade ihop några gamla recept från mammas kokbok och det här blev resultatet. Uppskattad av alla som åt den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt frysta björnbär
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl crème fraiche 36%
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Kör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en pajform med höga kanter.
  2. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
  3. Medan den förgräddas så vispar man ihop ingredienserna till fyllningen.
  4. Ta ur pajskalet ur ugnen, häll ner de frysta björnbären på botten av skalet och häll fyllningen över.
  5. Grädda i ugnen ca. 20 minuter, eller tills smeten "stannat".

Kommentarer

JAg bytte ut lite av margarinet i botten mot filmjölk (enligt ett annat liknande recept och för att göra den lite mindre fet) samt la till lite bakpulver. Den blev supergod tyckte vi alla.
Jatte god paj. Har aldrig anvant creme fraiche innan sa det var nagot nytt.
Den var jättegod, påminner om min Ingas blåbärskaka som finns i mina recept. Gillar smaken och konsistensen. Lena

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…