Snabba kladdkakan

Ibland måste det gå fort i köket men resultatet får inte bli lidande. Denna krämiga och samtidigt sega chokladkaka, med smak av konjak eller rom samt mörk choklad, smakar ljuvligt och du slänger ihop den i ett nafs!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 msk konjak eller rom
  • Garnering:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk sockerkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smöret i en kastrull och dela chokladen i mindre bitar. Lägg chokladbitarna i kastrullen och smält smör och choklad på mycket svag värme.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner mjöl och chokladsmeten i äggvispet. Smaksätt med konjak eller rom och rör försiktigt runt i smeten.
  3. Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen, ansa kanterna.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan 12 minuter i ugnen. Servera gärna kakan med lite vispad grädde och sockerkulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…