Snabbgott till kaffet

Denna kaka är underbart god och enkel att baka. Har du frysen full med äppelmos från höstens skörd så bara måste du prova den här.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl apelsinsaft eller juice
  • 225 g smält smör
  • ca 2 dl äppelmos

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten omväxlande med saften. Rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret.
  2. Grädda kakan i långpanna ca 8-10 minuter i 250 grader.
  3. Efter gräddningen delas kakan i två delar. Äppelmoset breds ut på den ena halvan och så strör man socker på den andra halvan.
  4. Sockerhalvan lyfts ovanpå moshalvan, var försiktig så att den inte går sönder (det kan löna sig att dela den i 4 delar innan man provar lyfta den).

Kommentarer

Hej! Jag brukar själv alltid använda juice, man kan ju använda annan juice också ifall man inte råkar ha apelsinjuice i kylen. Hälsn. Majasmamm
Hej! Den verkar väldigt god, så den måste jag bara göra. Det är en sak jag undrar över, är det 1 dl koncentrerad saft eller juice eller normalt utspädd? Jag lovara att komma med bedömning. Ha det gott! MVH/ Imminn

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…