Snabbt yoghurtbröd i form

Nyttigt och saftigt yoghurt bröd, bakat utan jäst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl grekisk yoghurt (eller matlagningsyoghurt)
  • 3 dl rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl russin
  • ½ dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk havssalt
  • 1 rivet äpple (utan skal)
  • 75 g mörk sirap, ca 3/4 dl
  • Smör eller olivolja till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 C.
  2. Smörj en 1,5 liters form med smör eller olja.
  3. Blanda sirap, rivet äpple och yoghurt i en bunke.
  4. Blanda mjölet, linfrön, russin, solroskärnor, bikarbonat och salt noga i en annan bunke.
  5. Rör ihop allting ordentligt till en tjock smet och häll ner i formen.
  6. Fukta handen och packa till smeten och släta ytan.
  7. Baka mitt i ugnen i ca 70-90 minuter, efter ungefär halva tiden kan man sänka ugnstemperaturen till 150 C.
  8. Ta ut brödet ur ugnen och ta bort det från formen. Ställ det på ett galler och lägg en handduk över för att svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept