sockerfri kanelkaka med lingon

sötad med hermesetas

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 3 ägg
  • 4 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1 ½ dl färska eller frysta lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Rör i avsvalnat smör och filmjölk.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver och kanel, rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum.
  4. Rör försiktigt i lingonen och äggviteskummet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
  6. kcal 120
  7. kolhydrater g 12
  8. fett g 6

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gillsan

Apelsinkladdkaka

Denna är kanongod i smaken den går och göra sockerfri också det har jag gjort. Så jag har skrivit dit ersättningssocker sidan om.