Sockerfri och mager enkel sockerkaka

Sötad med hermesetas

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksättning:
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Eller rivet skal av ½ citron + 2 msk saft
  • Eller rivet skal av ½ apelsin + 2 msk saft
  • Eller rivet skal av 1 lime + 2 msk saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  2. Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg-
  4. smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
  6. kcal 130
  7. kolhtdrater g 13
  8. fett g 8

Kommentarer

Jag använde Candarel strö och smaksatte med apelsin samt att jag hade chokladdroppar i smeten. Gott!

Liknande recept