Sockerfri Skånsk äpplekaka

Denna smakar som vanlig fast det är sötningsmedel. Kanon!!!!!!!!!! Jag kom på den här när jag fick diabetes.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 äpplen
  • 1-2 dl osötat stöbröd
  • Kanel
  • Canderellströ
  • Smör

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena, skiva dom.
  2. Smöra en ugnsform och ströa den.
  3. Tag äppleskivorna i en skål och strö på canderell och mycket kanel. Blanda runt så alla skivorna får socker och kanel på sig.
  4. Lägg skivor på bottnen av ugnsformen.
  5. På varje lav strör du ströbröd, kanel och lite canderell. Gör samma på översta lavet också och klicka ut smör ovanpå.
  6. Sätt in i ugnen på 225 grader tills den är al dente och har fått fin färg.
  7. Tips:
  8. Vill du ha den frasig uppe på så tag och blanda havregryn med flytande smör och lägg överst.Då ska du inte lägga det andra smöret på.
  9. För dig som är sockersjuk ät äpplekakan med vispad grädde eller osötad vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…