Sockerfria kaneldoftande nötplattor

Goda. Är poppis att när man bjuder på dom.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl hasselnötter
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk sötningsmedel
  • 3 krm kanel
  • 100 gr smör eller margarin
  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Mal 0,5 dl hasselnötter. Lägg dem på bakbordet eller i matberedaren. Tillsätt vetemjölet, sötningsmedel, kanel och smör. Arbeta raskt ihop till en deg.
  2. Rulla ut en längd och lägg den kallt att stelna en stund.
  3. Hacka resten av hasselnötterna.
  4. Skär rullen i inte alltför tunna skivor.
  5. Doppa kakorna i äggvita och sedan i de hackade nötterna.
  6. Grädda kakorna på bakpapperskläd plåt i 175° i 8-10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept