Sockerfria syltscones

Sockerfria syltscones.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 4 dl mild lättyoghurt
  • 5 msk sockerfri sylt, ej sötad med sötningsmedel.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader och blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner yoghurt och sylt och blanda väl. Dela den kladdiga smeten med händerna snabbt till 4 högar och klappa ut dem ganska tjocka i vardera hörnet av en bakplåtspapperklädd plåt.
  2. Platta till dem något med baksidan av en, eventuellt oljad, stekspade eller handen till en kaka. Dela varje kaka i fyra delar med en kniv, trots kladd. Sätt in i dem i ugnen och grädda ca 12 minuter eller något längre om de är tjocka. Se till att de blir genomgräddade. Låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lisadex

Kesella Topping

Mager, sockerfri topping till muffins, kakor eller cheesecake. Går även bra att äta som chokladpudding/mousse och servera med färska bär!