Sockerkaka med philadephiaost

Så god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 matskedar margarin
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1 deciliter mjölk
  • 2 teskedar bakpulver
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g färskost naturell Philadephiaost
  • 2 dl florsocker
  • 30 gram rumsvarmt smör
  • Lime- eller citronsaft eller pepparmyntsolja
  • Garnering
  • Hela valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand. Smält smör eller margarin. Blanda mjöl med bakpulver och smaktillsatts. Blanda allt i en stor bunke till en smet och häll i sockerkaksformen. Grädda i cirka 25 - 30 minuter. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås). Låt svalna något och stjälp sedan upp den så blir den frasig i kanterna.
  2. Glasyr
  3. Bred ut glasyren på en kall kaka.
  4. Rör ihop färskost, smör samt florsocker. Späd glasyren med några droppar lime- eller citronsaft eller pepparmyntsolja för smak. Bred glasyren över och längs med kanterna. Du kan också dela sockerkakan i två lager och bre ett lager glasyr emellan. Vackert är att dekorera med hela valnötter på topp (en för varje bit).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…