Söt citronpaj med getost

Kan en dessertpaj innehålla getost? Javisst, med en syrlig färskost blir det en mycket fräsch och spännande smakkombination som kommer att utmana dina smaklökar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 400 g djupfryst smördeg, gärna rund
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • Skal och saft av två citroner
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g färskost av getmjölk
  • 200 g hallon och/eller björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen och om det behövs, kavla ut den till en ca 3-4 mm tjock platta.
  2. Lägg smördegen i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  3. Vispa upp äggen. Pensla sedan pajskalet med lite av äggvispet.
  4. Grädda smördegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  5. Blanda samman citronskal och citronsaft med socker och rör tills sockret har lösts upp. Rör ner crème fraiche och resten av äggvispet, blanda väl.
  6. Häll citronsmeten i det förgräddade pajskalet och smula över getosten i centimeterstora klumpar.
  7. Grädda pajen ca 45 minuter eller tills fyllningen nästan stelnat helt. Servera pajen tillsammans med hallon och/eller björnbär.
  8. Har du svårt att få tag i färskost gjord av getmjölk så går det bra att istället använda motsvarande mängd philadelphiaost eller annan liknande färskost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…