Söt halloncrumble med vaniljkräm

Fettsnålt och god dessert!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g hallon
  • 4 msk rostade veteflingor
  • 4 msk dinkelflingor
  • 4 msk skorpsmulor
  • 4 msk hasselnötter
  • 2 msk nötolja
  • 4 ägg
  • 4 msk råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 8 msk kesella

Gör så här

  1. Fördela färska hallon i fyra ugnsfasta skålar. Frysta kan också användas, men de ska inte tinas utan bara vara ytterligare 2 minuter i ugnen. Blanda veteflingor, dinkelflingor, skorpsmulor och hackade nötter med olja. Fördela massan över bären. Vispa ägg med socker och vanilj, spara lite vaniljkorn till krämen. Häll äggsmeten över och grädda desserten i ca 12 minuter tills ytan är gyllenbrun. Rör ut kesella med vaniljkorn och fördela krämen på desserten som serveras ljummen.
  2. Tips: Köp veteflingor, dinkelflingor och skorpsmulor i livsmedelsaffärer. Använd grova frukostflingor som alternativ.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr