Sofias hallonrutor

På en mjuk och litet seg chokladbotten ligger en läcker kräm med hallonsmak. Skär kakan i rutor och bjud dem som bakelser, de är utsökt goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Hallongrädde:
  • 3 dl hallon, ca 200 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella
  • 2 dl florsocker
  • Garnering:
  • pekan- eller valnötter

Gör så här

  1. Smält choklad och matfett i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned ägg, socker och vaniljsocker i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Hallongrädde: Mosa hallonen och vispa grädden tjock. Blanda ned hallon, Kesella och florsocker i grädden. Bred grädden över den kalla kakan och skär den i 16 bitar. Garnera ev med färska hallon och servera bakelserna.

Kommentarer

Den här dessertkakan är ju bara så god! Hallon, grädde och choklad är en sån smarrig kombination!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…