Solgul plommonkaka

Mjuk kaka med saffran och plommon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 g saffran (en förpackning flytande eller 1 kuvert)
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 6 gula eller röda plommon
  • 1 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt saffran. Flytande saffran rör man ner direkt i smeten. Pulversaffran blandar man först med lite socker och stöter i en mortel.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt röra kraftigt. Blanda ner crème fraiche och mjölet som har blandats med bakpulver.
  4. Fördela smeten i en smord och bröad 2 liters form med löstagbar botten.
  5. Dela och kärna ur plommonen. Tryck ner dem i kakan och strö över pärlsocker.
  6. Grädda i ugnen ca 60 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…