Solros- och linfröbröd

Gott luftigt bröd som alla i min familj gillar skarpt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter vatten, 37 grader
  • ½ dl olivolja
  • 50 g jäst
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl linfrön med skal
  • 1½ dl solrosfrön
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Ca 22 dl vetemjöl (ej special)

Gör så här

  1. Blanda vatten, olivolja, jäst och farinsocker tills jäst och farinsocker löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Knåda degen i maskin 10-15 minuter.
  3. Jäs övertäckt på varm dragfri plats i 40 minuter.
  4. Mjöla fyra jäskorgar.
  5. Dela degen i fyra lika stora delar och forma till stora "bullar" och lägg i jäskorgarna.
  6. (Har du inte jäskorgar kan man forma till fyra vanliga bröd.)
  7. Jäs övertäckt i ytterligare 40 minuter på varm dragfri plats.
  8. Stjälp försiktigt upp de fyra bröden ur jäskorgarna på bakpappersklädd plåt.
  9. Grädda i varmluftsugn (alla fyra på en gång) i 175 grader i 30 minuter. Eller två åt gången i vanlig ugn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…