Solrosbröd

Lätta och luftiga små bröd med tuggmotstånd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker, gärna råsocker
  • ½ dl olja, gärna svensk rapsolja
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 1 dl solroskärnor

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader. Använd en assistent om du har.
  2. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, spara lite av oljan till pensling. Arbeta länge, 6 min i assistent och helst ännu längre för hand om du orkar. Jäs 30 min och baka sedan ut 20 avlånga bröd.
  3. Jäs ytterligare 30 min och pensla bröden med olja och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr