Solrosbullar

Supergoda bullar som går bra att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl surdeg (från Mejeribolagets surdegspulver)
  • 2 msk sirap
  • 3 dl solrosfrön
  • 14-15 dl rågsikt

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
  2. Tillsätt resten av degspadet, salt, surdeg, sirap, solrosfrön och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen).
  3. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Täck över med bakduk och låt den jäsa ca 30 minuter.
  4. Tag upp degen på ett väl mjölat bord och arbeta den smidig. Rulla ut degen till två längder. Dela varje längd i 12 bitar och forma till ovala bullar: Gör ett längstgående snitt med en vass kniv i varje bulle.
  5. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i ca 225 grader

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…