Solrosbullar

Ett gott grovt bröd med solroskärnorna. Om du inte har sojamjöl hemma kan du ersätta det med något annat sorts mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • ½ dl olja
  • ½ tsk salt
  • 2 dl solrosfrö
  • Pensling: filmjölk

Gör så här

  1. Ljumma vattnet. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt olja, salt och solrosfrö.
  3. Rör ner de olika mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på bakbordet och rulla ut till fem längder.
  6. Dela varje längd i 5 delar och forma till små släta runda bullar.
  7. Lägg på plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  8. Värm ugnen till 250°C.
  9. Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  10. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Jag bakade dessa bullar idag och är jättenöjd. Solrosbullarna är jättegoda. Lätta att göra.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…