Solroskaka

God och lättbakad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron
  • Till garneringen:
  • 1 dl solrosfrön (skalade)
  • 1 msk margarin
  • Till formen:
  • Margarin
  • Veteströ

Gör så här

  1. Smörj och bröa formen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfettet och ställ det åt sidan för att svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten. Tillsätt det avsvalnade fettet och rivet skal av citronen och saften från ena halvan. Häll smeten i formen och grädda i 10 minuter.
  4. Under tiden bryns solrosfröna hastigt i en matsked margarin i en stekpanna. Se upp så att de inte bränns!
  5. Ta kakan ur ugnen och strö över fröna. Ställ in kakan igen och grädda ytterligare 20-25 minuter. Lägg på folie mot slutet så att kakan inte bränns.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…