Solroslimpor med linfrö

Nyttigt och gott bröd med lång jästid

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl havrekli
  • 3 dl havregryn/fiberhavregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1,5 dl rostade solrosfrön
  • 22-23 dl vetemjöl special/vetemjöl

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt alla ingredienser och kör degen i maskin ca 5 minuter eller knåda för hand ca 10 minuter.
  2. Låt jäsa i bunken övertäckt med bakduk i 2 timmar.
  3. Gör 3 limpor och låt jäsa på plåten 1 timme.
  4. Grädda i 225 grader ca 45 minuter eller tills bröden har fått fin färg och låter ihåligt när man knackar i botten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…