Solrosmuffins

Muffins med glasyr av florsocker, färskpressad citronsaft och rostade solroskärnor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 1½ dl rostade solroskärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Garnering:
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk färskpressad citronsaft
  • Rostade solroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut stora muffinsformar på bakplåt. Används vanliga muffinsformar blir det några fler.
  2. Smält smöret eller margarinet och ställ det åt sidan att svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt det finrivna citronskalet och de rostade solroskärnorna.
  4. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med mjölken till en slät smet.
  5. Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet.
  6. Fyll formarna till 3/4 med smet.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  8. Blanda samman florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Bred glasyren över muffinsen då de kallnat och strö några solroskärnor på varje.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…