Somaliska Sambusa ( Samosas )

Recept från en Somalisk väninna

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fyllning:
  • ½ kg köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 3 piripiri eller grönpeppar
  • Salt
  • Olja
  • Deg:
  • ½ kg vetemjöl
  • Salt
  • 1 dl matolja
  • Vatten

Gör så här

  1. Gör så här med fyllningen: Stek köttfärsen
  2. Skär lök, purjolök och piripiri i små bitar.
  3. Blanda med kött-färsen i en kastrull.
  4. Tillsätt lite olja och salt.
  5. Deg:
  6. Blanda vetemjöl och salt i en skål.
  7. Tillsätt oljan och blanda med vatten.
  8. Dela degen i små bitar och lägg dem på ett mjölat bakbord.
  9. Kavla ut dem till stora plattor. Lägg lite olja mellan plattorna.
  10. Grädda plattorna.
  11. Lägg köttfärsfyllning på bitarna och vik ihop till 3 kanter
  12. Fritera c:a 180 grader några min tills de blivit gyllenbruna

Kommentarer

Jag kör lite på känsla men testa 180 gr och fritera tills de blivit gyllenbruna, brukar ta 3-4 min
Vilken värme på fritösen, å hur länge ska de friteras?

Liknande recept