Sommarfruktsallad

Frisk och god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 125 g blå vindruvor
  • 125 g jordgubbar
  • 1 1/4 dl vitt vin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 banan
  • 1 päron
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Halvera ananasen på längden och gröp ur halvorna med en sked eller en kniv. Ta bort den hårda stocken. Skär ananasköttet i lagom stora bitar och lägg dom i en skål. Skala apelsinerna och skär dom i hinnfria klyftor. Blanda apelsinklyftorna med ananasen.
  2. Tvätta jordgubbarna och ta bort det gröna. Skär jordgubbarna på längden och blanda i dom i skålen. Skölj och dela vindruvorna, pilla bort kärnorna och blanda i dom i skålen. Blanda vinet med honungen och häll över frukten.
  3. Tvätta päronet och dela det på mitten. Ta bort kärnhuset och skiva päronet i lagom stora delar och vänd ner i skålen. Skala bananen och skiva ner den i skålen. Blanda allt försiktigt. Fördela frukten i ananasskalen och ställ in i kyl någon timme.
  4. Garnera med citronmeliss. Kan serveras med glass eller vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr