Sommarkaka med mandel

En lite nyttigare kaka. Den innehåller mindre än 2% fett!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mjöl
  • 150 g florsocker
  • 10 stora äggvitor
  • 0.5 tsk vanilj
  • 0.5 tsk mandelessens
  • 175 g socker
  • Servering:
  • Glass
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda mjöl och florsocker i en skål och vispa äggvitorna porösa i en annan. Tillsätt sockret matskedsvis under vispningen. Blanda ner vanilj och mandelessens och till sist mjöl- och florsockerblandningen. Häll smeten i en smord springform med hål i mitten. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter tills kakan är fast men ändå lite fjädrande.
  3. Stjälp upp kakan så att ovansidan vänder uppåt och låt svalna på galler. Lägg vaniljglass i mitten och garnera med jordgubbar eller säsongens frukter.
  4. TIPS: Kakan innehåller mindre än två procent fett. Den ska bakas i en springform med hål i mitten, annars blir sidorna på kakan torra innan den är färdiggräddad inuti.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept