Sommarmackor med indisk tandoorikyckling och mangoraja

Macka som gör succé på stranden

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilè
  • 1 msk tandoorrikrydda ( färdig kryddblandning )
  • Rapsolja till stekning
  • Till dressingen:
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk het mango chutney
  • ½ msk curry
  • ½ msk sambal oelek
  • ½ dl konc. apelsinjuice
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Att äta till:
  • 4 rejäla portionsbröd
  • 1 påse med blandade salladsblad
  • 8 små tomater
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • Bladpersilja
  • Mangoraja

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i centimetertjocka skivor, gärna med vinklad kniv för större skivor. Krydda köttet med färdig tandoorikrydda och låt det ligga ett par minuter. Skölj grönsakerna. Strimla isbergssalladen, dela tomaterna i halvor, skär gurkan i bitar och skiva rödlöken tunt.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Stek det kryddade kycklingköttet i olja. Het panna och någon minut per sida brukar vara lagomt. Lägg köttet att att svalna.
  3. Snitta upp upp brödet ungefär som korvbröd och stoppa in grönsakerna. Avsluta med stekt kyckling. Mackorna packas in i papper och läggs i sval kylväska när de ska med ut. Mangoraja bjuds till

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@josses

Tacokyckling

Ännu ett recept på tacokyckling. Går utmärkt att dubblera om man är många. Har varit given då mina barn fyller år och vi ska…