Sparris med knaperstekt bacon och hackad ägg

En snabb lagad förrätt och himla god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1½ knippor färsk grön sparris á 250 g
  • 3 msk olja
  • 2 kokta ägg
  • 1 pkt knaperstekt bacon á 140 g
  • 1 knippa hackad persilja
  • Smör till stekning
  • Flingsalt
  • Peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salladsblad

Gör så här

  1. Skär bort den nedre delen på sparrisen.
  2. Förväll den kort i saltat vatten, bara tills den precis
  3. mjuknat något.
  4. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar.
  6. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt.
  7. Lägg sallad och sparris på fat.
  8. Toppa med hackat ägg, bacon och persilja.
  9. Ringla över dressing.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…