Spenat Lasagne

Utan kyckling blir det en god vegetarisk rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g lasagneplattor, färska
  • 400 g kycklingkött
  • ½ dl riven parmesanost
  • Vit sås:
  • 50 g smör
  • 0,75 dl mjöl
  • 1 l mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g hackad fryst spenat
  • 200 g gorgonzola

Gör så här

  1. Stek köttet och ställ det åt sidan.
  2. Red såsen och häll på mjölk tills den får en lagom konsistens.
  3. Häll av 40 % av såsen och ställ den åt sidan.
  4. Ställ tillbaka resterande sås på plattan och häll i spenaten. När spenaten är tinad och såsen varm.
  5. Ta den av plattan och lägg i gorgonzolan. Rör om tills den smält. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Ta fram en stor lasagne form. Häll vitsås i botten. Lägg i lasagneplattor tills de täcker botten.
  7. Häll över 1/3 av spenaten och strö över 1/3 av kycklingen. Lägg ytterligare 2 lager med lasagne plattor och spenat och kyckling.
  8. Avsluta med lasagneplattor, resten av den vita såsen och parmesanosten.
  9. Grädda i ugn 200 grader i 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept