Spenat- och fetaostpaj

Snabb, vegetarisk paj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 450 g fryst spenat
  • 150 g fetaost
  • Äggstanning:
  • 2-3 ägg (beroende på pajform)
  • 2-3 dl mjölk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesan

Gör så här

  1. Blanda ihop pajdegen snabbt. Lägg degen i platsfolie och låt vila i kylskåpet i 30 min.
  2. Skala löken och vitlöken. Hacka, pressa och lägg i den varma stekpannan med lite smör. Fräs vitlök, lök och spenat , krydda med salt och peppar.
  3. Tärna fetaosten.
  4. Knåda ut pajdegen i pajformen, pensla med lite ägg på botten så håller den sig frasig och torr.
  5. Förgrädda i 10 min i ugnen på 225 grader.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk ev. lite salt och peppar i en skål.
  7. Ta ut pajformen ur ugnen.
  8. Häll i spenatblandningen, fetaost, äggstanningen och riv över parmesan efter tycke och smak.
  9. Grädda i ca 30 min på 225 grader.

Kommentarer

lätt att göra o super god, Tack :)

Liknande recept