Spenatpaj

En otroligt god paj som man kan bjuda på ifall det är några som inte äter kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 pkt djupfryst spenat ( 250 Gr)
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • ½ krm riven muskot

Gör så här

  1. Pajdegen:
  2. Mät upp mjölet i en bunke, finfördela margarinet i där. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt i 15 min. Förgrädda i 225 C mitt i ugnen, ca 15 min. Sänk temperaturen till 200 C
  3. Fyllningen:
  4. Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull några minuter. Lägg löken och spenaten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och muskot. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Kommentarer

Enkel och mycket god vegitarisk paj.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr