Spröda citronskorpor

Så här bakade mormor spröda skorpor när hon var ung. Med tiden har receptet modifierats och skorporna har fått en frisk smak av citron.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 rumstempererat ägg
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 msk bakpulver
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • 75 g flagad mandel
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör eller vispa samman smör och florsocker vitt och poröst. Blanda ner mjölk, ägg, citronskal och citronsaft. Rör ihop bakpulver och mjöl och arbeta in det i degen.
  2. Tillsätt mandeln och dela degen i sex bitar. Forma degbitarna till rullar, lika långa som plåten. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar. Pensla längderna med uppvispat ägg.
  3. Grädda längderna ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem ur ugnen och sänk sedan värmen till 150 grader.
  4. Skär de varma längderna i sneda bitar, 10 skorpor av varje längd. Vänd därefter skorporna så att de hamnar med snittytan nedåt.
  5. Ställ in skorporna i ugnen igen och låt dem torka där cirka 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…