Spröda solroskakor

Goda nyttiga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 gr margarin
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 dl grovhackade nötkärnor
  • 1 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl grahamsmjöl, 90 g
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • 50 gr mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör margarin och farinsocker poröst. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna rör om.
  3. Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det arbeta samman till en deg.
  4. Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar.
  5. Lädd dem på en smord bakpappersklädd plåt platta till kakorna.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen 10 -12 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept